FK Rapid 2019

Uitslagen

En de winnaar is …

Net als vorig jaar mogen we Selwin Keuning feliciteren met het behalen van de titel Frysk Kampioen Rapid. Dit jaar was het tot en met de laatste ronde erg spannend wie de winnaar van het toernooi zal worden. Zowel Selwin als Jeroen Weggen hebben beide een score van 6,5 weten te behalen. Echter heeft Selwin net drie weerstandspunten meer dan Jeroen en is hij daarmee de winnaar van dit toernooi. Gezien het kleine verschil in de uitslag hebben beide spelers besloten om hun gewonnen prijs met elkaar te delen. Wij als organisatie hebben als motto: Meedoen is belangrijker dan winnen! Wij vinden dit daarom ook een erg mooi en sportief gebaar van deze spelers.

De derde plaats gaat dit jaar naar Sven Broersma. Sven heeft een mooie score van 4,5 weten te behalen.

In poule 2 was het ook tot het eind erg spannend. Vijf spelers zijn geƫindigd met een score van 4. Ook hier bepaalde de weerstandspunten dus de volgende top drie:
1) Wytze van der Zee
2) Wiebe Oppenhuizen
3) Oktay Sari

Milovan Veljkovic is de terechte winnaar in poule 3. Hij wist als enige een score van 3,5 te halen. Op de tweede plek komt Jan Aartsma met een score van 3 en 27 weerstandspunten. De derde plek gaat naar Galid ben Amar, ook hij heeft een score van 3 maar heeft “maar” 22,5 weerstandspunten bemachtigd.

De rest van de eindstand is in de lijst hieronder terug te vinden. Ook zijn alle ronde uitslagen en ranglijsten hieronder terug te vinden. Opgemerkt moet worden dat de afkorting WP staat voor weerstandpunten en SB voor Sonneborn-Bergerpunten staat. Deze punten kunnen gezien worden als een variatie op de weerstandpunten. De Sonneborn-Bergerpunten van een speler zijn een optelling van de scores van alle tegenstanders van de spelers vermenigvuldigd met het resultaat wat tegen deze spelers behaald is.

Eindstand

Geen_afbeelding_beschikbaar

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 Drachtster Schaak Club

Thema door Anders Norén