FK Rapid 2018

Toernooi informatie

Geen_afbeelding_beschikbaar

Flyer FK Rapid 2018

Poule 1

Poule 2

Poule 3


*Bovenstaande prijzen zijn indicatief en kunnen tot aan de prijsuitreiking door de organisatie gewijzigd worden. Onder andere het aantal deelnemers is van invloed op de hoogte van de prijzen.

De inschrijfkosten voor het FK Rapid bedragen € 10,-. Hier zit ook de lunch en 1 gratis drankje bij inbegrepen. Het inschrijfgeld kun je contant op locatie betalen.

De overige drankjes kun je ter plaatse kopen. De meeste standaard drankjes (koffie, thee en fris) kosten +- € 1,25 per stuk en worden vastgesteld door de beheerder van locatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdens de lunch een kop soep te kopen.

LET OP! er kan alleen contant worden afgerekend op deze locatie. Neem dus voldoende contant geld mee!

Het FK Rapid vindt plaats in buurtgebouw De Schakel te Drachten. Hieronder vind je zowel de gegevens van het buurthuis almede een plattegrond van Googlemaps. De plattegrond zal verschijnen zodra er op het logo van GoogleMaps wordt geklikt.

Buurtgebouw “De Schakel”
Klokhuislaan 12
9201 JE Drachten

Telefoonnummer: 0512-518396
Emailadres: fkrapid@dscdrachten.nl

Aanmelden

Alleen schakers die ingeschreven staan bij de KNSB kunnen zich voor dit toernooi aanmelden. Dit betekend dat je één van de volgende lidmaatschappen moet bezitten:

– Clublidmaatschap
– Persoonlijklidmaatschap
– Internetlidmaatschap
– Scholierenlidmaatschap
– Ratinglidmaatschap

Algemene regels

Op alle gespeelde partijen zullen de officiële FIDE-regels van toepassing zijn. Deze regels zijn ook terug te vinden in het document hieronder onder aanhangsel A (voor rapid).

Indelingen

De indelingen zullen aan de hand van een computerprogramma gemaakt worden. Daarnaast zal de arbiter deze indelingen controleren en zonodig aanpassen. Over de indelingen kan niet worden gediscussieerd en/of gecorrespondeerd.

Uitslagen

Een partij eindigd op één van de volgende manieren: door schaakmat, door pat, door remise, door het vallen van de vlag of door een beslissing van de arbiter. LETOP! bij meningsverschillen tussen spelers beslist de arbiter. De beslissing van de arbiter is bindend en over deze beslissing kan en zal niet worden gediscussieerd.

Ook de uitslagen zullen met het computerprogramma bijgehouden worden. Daarnaast bepaald de computer bij een gelijke eindstand de winnaar op basis van de sterktepunten. De arbiter controleerd deze uitslagen en kan waarnodig deze aanpassen. Ook over deze uitslag kan niet worden gediscussieerd en/of gecorrespondeerd.

Speeltijd

De speeltijd voor de eerste 6 rondes bedraagt 20 minuten per persoon per partij. Na elke partij is er een korte pauze om daarna weer verder te gaan met de volgende partij.

Overige

In alle gevallen waarin de bovengenoemde regels niet in voorzien zal de beslissing liggen bij de arbiter en/of de organisatie. Over deze beslissingen kan niet worden gediscussieerd en is in alle gevallen bindend.

Verder Bericht

© 2019 Drachtster Schaak Club

Thema door Anders Norén